Čerstvé rybie mäso zo sumca
Názov: Sumec veľký,
Druh ryby: sladkovodná,
Pôvod: Slovensko,
Produkt: poctivé rybie mäso
Mäso: Pevné sumčie mäso obsahuje pomerne veľké množstvo tuku, je však ľahko stráviteľným a cenným zdrojom bielkovín. Obsahuje vysoký podiel nenasýtených mastných kyselín a dodáva organizmu vitamíny A, D a vitamíny skupiny B. Okrem absencie šupín je veľkou prednosťou sumčieho mäsa minimálny obsah kostí.
Produkt je vhodný pre ľudí s histamínovou intoleranciou a deti.
Možnosť tepelnej prípravy:
Vďaka vyššiemu obsahu tuku sa hodí na úpravu pri vyšších teplotách, ako je smaženie alebo grilovanie, kedy sa časť tuku vypečie, ale mäso zostane veľmi šťavnaté. Mladšie a menšie sumce je možné pošírovať alebo dusiť. Mäso skvelo chutí v klasickom trojobale, pivnom cestíčku či bylinkovej kruste. Hodí sa aj na prípravu polievok – sumec a kapor sú neoddeliteľnou súčasťou maďarskej rybej polievky halászlé. Ryba sa dá tiež naložiť nakyslo a využiť na prípravu najrôznejších šalátov, v údenej forme patrí k rybím delikatesám.
Predávame:
– živý sumec,
– čerstvé mäso zo sumca: celé, vypitvané, bez hlavy, filé.
Váš sumec momentálne ešte pláva. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať. Čerstvé mäso zo sumca Vám naporciujeme podľa Vášho želania. Radi Vám taktiež poradíme s možnosťou porciovania mäska pre vašu spotrebu.