Čerstvé rybie mäso zo šťuky
Názov: Šťuka severná,
Druh ryby: sladkovodná,
Pôvod: Slovensko,
Produkt: poctivé rybie mäso
Mäso: svetlé; prekvapivo jemné, chudé a chutné mäso
Produkt je vhodný pre ľudí s histamínovou intoleranciou.
Možnosť tepelnej prípravy:
Jemné, svetlé, chudé a chutné mäso mladých šťúk sa uplatní pri pozvoľnom smažení, varení v pare, dusení, grilovaní, fritovaní, pečení v ceste, vcelku aj vo forme filiet. Solí sa až po úprave. Šťuka najčastejšie plní bylinkami a plátkami citróna, obľúbená je aj slivková plnka alebo mandle a hrozienka. Osvedčili sa taktiež kombinácie s kôprom, chrenovou omáčkou, estragónom či feniklom. Priaznivci exotiky môžu vyskúšať zázvor a šafran. Rovnako ako ďalšie druhy rýb aj šťuka chutí v aspiku. Šťučia pečeň smažená s bylinkami a doplnená bielym chlebom či listovým šalátom poslúži ako vynikajúci predkrm.
Predávame:
– živá šťuka,
– čerstvé rybie mäso zo šťuky: celé, vypitvané, bez hlavy, filé.
Vaša šťuka momentálne ešte pláva. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať. Čerstvé rybie mäso zo šťuky Vám naporciujeme podľa Vášho želania. Radi Vám taktiež poradíme s možnosťou porciovania mäska pre vašu spotrebu.